Text Size

19-11-2019 Συνάντηση World Women Initiative

70 ξεχωριστές Ελληνίδες έδωσαν το παρών,  στις 19 Νοεμβρίου 2019 στην Αθηναϊκή Λέσχη, στην πρόσκληση της κ. Μαρίνας Γιαβρόγλου, Προέδρου του ICC Ελλάς World Women Initiative προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τις νέες  δράσεις της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου – ICC Ελλάς.

70 γυναίκες από κάθε κλάδο : επιχειρηματίες , εκπαιδευτικοί , Δικαστίνες & Δικηγόροι, Μηχανικοί & Δημοσιογράφοι , Πολιτικοί συζήτησαν για συνέργειες που θα οδηγήσουν σε ενδυνάμωση μέσα στην κοινωνία, στην ισότιμη εκπροσώπηση σε διοικητικά συμβούλια & στις στρατηγικές εξέλιξης αφού η Ελλάδα παραμένει τελευταία, με χαμηλούς αριθμούς στην παρουσία γυναικών σε θέσεις ευθύνης .

 

 

 

Στην έναρξη της εκδήλωσης  ο Πέτρος Δούκας, νεοεκλεγείς Πρόεδρος στο ICC Ελλάς,  «κάλεσε τις γυναίκες, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναικείας επιχειρηματικότητας, να αξιοποιήσουν το παγκόσμιο δίκτυο του ICC που δραστηριοποιείται σε 130 χώρες σε όλο τον Πλανήτη και έχει 140 εκατομ. μέλη, που ανάμεσα τους συγκαταλέγονται και οι μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου.

Ας βελτιώσουμε αριθμούς και ουσία , είπε ο κ. Δούκας :  «Στην Ελλάδα οι γυναίκες επιχειρηματίες αποτελούν το 10% ενώ στην ευρωπαϊκή ένωση το 20% του συνόλου των επιχειρηματιών.»+

 

 

 

 

Λαμβάνοντας τον λόγο , η Πρόεδρος του ICC Ελλάς World Women Initiative κα Μαρίνα  Οφλούδη-Γιαβρόγλου, Πρόεδρος της SOYA MILLS INTERNATIONAL τόνισε : « το ICC συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη, τον ΟΟΑΣΑ και άλλα διακυβερνητικά Forum, όπως το G8, G20 όπου είναι και η μοναδική φωνή της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας ενώ στην Ελλάδα , το ICC Ελλάς είναι συνδεδεμένο με 59 επιμελητήρια σε όλη την Ελλάδα

Η επιχειρηματίας κ. Μαρίνα Γιαβρόγλου, αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στην  επαγγελματική της πορεία , όταν ανέλαβε τα ηνία της Soya Mills τόνισε:

«Πριν από 7 μήνες επικοινώνησε μαζί μου ο πολύ καλός μου φίλος Πέτρος Δούκας, ο οποίος μου πρότεινε να συμπράξω για να δημιουργήσουμε το ICC Ελλάς World Business Women Initiative.

Την πρότασή του την θεώρησα τιμητική και δέχτηκα με πολλή χαρά.

Κατ’ αρχήν όμως θα ήθελα να συμφωνήσουμε ότι η βάση για τα δικαιώματα των γυναικών και όχι μόνο, είναι η παραγωγή και καλός επιχειρηματίας είναι αυτός που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, οργανώνει τους συνανθρώπους του και τους μαθαίνει να παράγουν προς όφελος της εξέλιξης της ζωής και αυτό πιστέψτε με , ξέρουν να το κάνουν πολύ καλά οι γυναίκες. Παραγωγή και ανάπτυξη είναι δύο έννοιες συνυφασμένες που μαζί με συνέπεια και σκληρή προσπάθεια, θα μπορέσουν να ανεβάσουν την χώρα μας στη συνείδηση όλων».

Στη συνέχει απηύθυνε πρόσκληση τόσο σε γυναικείες οργανώσεις όσο και μεμονωμένα σε Ελληνίδες:

« Η ανάληψη ρίσκου και πρωτοβουλιών από γυναίκες διαγράφει νέες προοπτικές και συνεπώς πρέπει να αποτελούν σημαντικό στόχο τόσο της Πολιτείας όσο και των επιχειρήσεων, ώστε να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο το πολύτιμο κεφάλαιο που λέγεται «Γυναίκες».

Μελετώντας τα γυναικεία θέματα, διαπιστώνω ότι όλες μιλάμε για τα ίδια πράγματα, λέμε για τις γυναίκες στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα, αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι δεν έχουμε επιτύχει τους στόχους μας.

Επίσης, λέμε για τους μισθούς και τα δικαιώματα των γυναικών και εδώ δεν γίνεται τίποτε….

Σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας χωρίς προκαταλήψεις και σε βασικά θέματα να συνεννοούμαστε μεταξύ μας και να είμαστε ενωμένες. 

Εμείς εδώ στο ICC Ελλάς World Women Initiative κάνουμε σχέδια, έχουμε  οράματα.

Σκεφτόμαστε και θα οργανωθούμε  στα ακόλουθα  clusters:

 •  Γυναίκες Επιχειρηματίες
 •  Γυναικεία Δικαιώματα
 •  Γυναίκες και Ευρώπη
 •  Γυναίκες και Διπλωματία
 •  Γυναίκες και Αθλητισμός
 •  Γυναίκες στη Βιομηχανία
 •  Γυναίκες και Δημοσιογραφία
 •  Γυναίκες Νομικοί
 •  Γυναίκες και Τέχνη
 •  Γυναίκες και Media
 •  Γυναίκες και Αγροτική Πολιτική
 •  Γυναίκες και Απόδημος Ελληνισμός
 •  Γυναίκες και Εφοπλισμός
 •  Γυναίκες στο Financing & Banking και άλλα…..

Ακολούθησαν ερωτήσεις και ένας εποικοδομητικός διάλογος για το σήμερα και το αύριο των δυνατοτήτων να καλλιεργηθεί ειδικά στον επιχειρηματικό τομέα η δυναμική της συμμετοχής περισσότερων γυναικών .