Text Size

Γεύμα εργασίας με Υπουργό Δικαιοσύνης

DIKAIO 2Την Τρίτη 26/07/2022, η Εκτελεστική Επιτροπή Διαμεσολάβησης & ADR του ICC Hellas, με πρωτοβουλία της ιδρύτριας και συντονίστριας αυτής Ελένης Γιαννοπούλου, παρέθεσε γεύμα εργασίας στον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ.Κώστα Τσιάρα.


Ο Υπουργός και το εξαιρετικό επιτελείο του άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τα ζητήματα που έθεσε η επιτροπή, όπως τρόπους για την ενίσχυση της αξιοπιστίας της διαμεσολάβησης, έτσι ώστε να την εμπιστευτούν περισσότερες επιχειρήσεις και οι πολίτες, ζητήματα που αφορούν την επιμόρφωση των διαμεσολαβητών καθώς και προτάσεις για την διεξαγωγή περισσότερων διαμεσολαβήσεων σε διεθνείς υποθέσεις στην Ελλάδα.


Τέλος, το ICC με το κύρος που διαθέτει, λόγω της παγκόσμιας εμβέλειας του ως πρωτοπόρου οργανισμού, που θέτει τους κανόνες διαιτησίας και διαμεσολάβησης σε διεθνείς εμπορικές διαφορές, δεσμεύτηκε να συμβάλλει στην προσπάθεια της πολιτείας για την προώθηση της διαμεσολάβησης ως εναλλακτικής μεθόδου επίλυσης διαφόρων στην Ελλάδα.
Στο δείπνο εργασίας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ.Κώστα Τσιάρα, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ICC Ελλάς κ. Πέτρος Δούκας, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Διαμεσολάβησης και ADR του ICC Ελλάς Ελένη Γιαννοπούλου, Βασιλική Κουμπλή, Δέσποινα Λασκαρίδου, τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής Καθ. κ. Νικόλαος Κλαμαρής, Καθ. κ. Άγγελος Μπώλος, ο κ. Πέτρος Πανταζόπουλος, ΔΝ Φορολογικού Δικαίου(Φορτσάκης-Διακόπουλος-Μυλωνογιάννης Δικηγορική Εταιρεία), καθώς και οι συνεργάτες του Υπουργού Δικαιοσύνης : ο Διευθυντής του γραφείου του κ. Ντίνος Κόκκινος, ο Εφέτης κ.Παναγιώτης Καρακωσταντής και οι Ειδικές Σύμβουλοι κα. Ξανθίππη Τοκμακίδου και κα. Δήμητρα Σταματίου.

  

Γεύμα εργασίας με Υπουργό Εθνικής Άμυνας

3 lunchΜε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Ιουλίου το γεύμα που παρέθεσε στην Αθηναϊκή Λέσχη, το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς), και Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Γ. Δούκας, με διακεκριμένο ομιλητή τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Παραβρέθηκαν Πρόεδροι Επιμελητηρίων, μέλη της Βιομηχανικής και Εφοπλιστικής κοινότητας όπως οι κ.κ. Βασίλης Μανιός και Χάρης Βαφειάς, και οι κύριες Ειρήνη Βενιάμη και Δανάη Μπεζεντάκου, ο ομογενής Γερουσιαστής από το Rhode Island κ. Lou Raptakis, o βουλευτής της Βουλής Αντιπροσώπων της Αυστραλίας, από την Αδελαΐδα και εκλεγμένος με το Εργατικό Κόμμα, κ. Στηβ Γεωργανάς, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και πρ. Υπουργός Κώστας Γκιουλέκας, ο Πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας Δημήτρης Μιχαλολιάκος (με τον οποίο ο Δήμος Σπάρτης βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την επαναλειτουργία του Αεροδρομίου Σπάρτης), ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ κκ. Σπυρ.  Σπυρίδων και Δημ. Μαραβέλιας, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος (Attaché) της Αμερικανικής Πρεσβείας, Capt. Michael E. Biery, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του AUSA - Association of the US Army, Thomas Maguire, ο Επικεφαλής της Accenture NA Ευρώπης Κυριάκος Σαμπατακάκης, οι κκ. Mohamed Burweila και Πάνος Μαζαράκης, οι ‘γυναίκες της δημιουργίας’ του ICC Women, και πλήθος επιχειρηματιών.

Συνεδρίαση Δ.Σ. στη Θεσσαλονίκη 1-6-22

 

Στη Θεσσαλονίκη συνεδρίασε χθες, Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022 το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς). 

Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), το παρόν έδωσε και ο Πρόεδρός του ΕΒΕΘ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, κ. Ιωάννης Μασούτης, εκπροσωπώντας τα 59 Επιμελητήρια της χώρας που είναι μέλη του ICC Ελλάς.

Read more: Συνεδρίαση Δ.Σ. στη Θεσσαλονίκη 1-6-22