Text Size
Περισσότερα... "Η Ευρώπη σου"    

"Η Ευρώπη σου"

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Περισσότερα...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
  • Οι Έμποροι της Ειρήνης

    Το International Chamber of Commerce (ICC) είναι ο παγκόσμιος επιχειρηματικός οργανισμός, ένα αντιπροσωπευτικό σώμα που εκφράζει με κύρος τις επιχειρήσεις από όλους τους τομείς δραστηριοτήτων, σε κάθε μέρος του κόσμου.

    Βασική αποστολή του ICC είναι η προώθηση του ελεύθερου διεθνούς εμπορίου και των επενδύσεων. Βοηθάει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της παγκοσμιοποίησης. Το ICC έχει την πεποίθηση ότι το εμπόριο είναι μια ισχυρή δύναμη για την ειρήνη και την ευημερία, από την ίδρυσή του, μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η μικρή ομάδα των εμπνευσμένων επιχειρηματιών που ίδρυσαν το ICC αποκαλέστηκαν «oι έμποροι της ειρήνης".

    Read More
  • 1

7-128/2/2012
Τί είναι το G20 και τί κάνει ακριβώς; Σε αυτές τις ερωτήσεις έρχεται να απαντήσει ο επιχειρηματικός οδηγός που εξέδωσε το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC) θέλοντας έτσι να βοηθήσει τους επικεφαλείς των επιχειρήσεων, αλλά και τους policy makers, να καταλάβουν τις διαδικασίες που ακολουθούν οι G20, αλλά και τις δυνατότητες που έχουν οι αποφάσεις τους για να επηρεάσουν τις εξελίξεις.

 

 

 

 

 

Ο οδηγός αρχικά καταγράφει τις ρίζες των G20 και εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο μεταμορφώθηκαν στο κορυφαίο οικονομικό φόρουμ του κόσμου για την διεθνή συνεργασία. Στη συνέχεια τονίζει τα βασικά συμπεράσματα των πέντε συνόδων που έχουν λάβει χώρα από το 2008 και ξεχωρίζει τις συγκεκριμένες αποφάσεις που αφορούσαν την επιχειρηματικότητα.
Αυτά τα θέματα αφορούν την επαναφορά της παγκόσμιας οικονομίας στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης, προωθώντας το ελεύθερο εμπόριο και τις επενδύσεις, αλλά και την μεταρρύθμιση του χρηματοοικονομικού τομέα, την απειλή της περιβαλλοντικής αλλαγής, την πάταξη της διαφθοράς, αλλά και την μείωση της οικονομικής ψαλίδας ανάμεσα στον αναπτυγμένο και τον αναπτυσσόμενο κόσμο.
Οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν έναν συνεχώς διογκούμενο ρόλο όσον αφορά τα δεδομένα που επηρεάζουν τις αποφάσεις που λαμβάνει το G20 γύρω από την οικονομική ανάπτυξη, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ελεύθερη αγορά, αλλά και τις επενδύσεις.
«Οι ηγέτες του G20 έχουν ήδη δείξει την προθυμία τους να αφουγκραστούν τις επιχειρήσεις και να ακούσουν τις συμβουλές τους. Τώρα λοιπόν εναπόκειται στις επιχειρήσεις να κάνουν δυνατή τη φωνή τους, και να καταθέσουν ιδέες βοηθώντας τις κυβερνήσεις των G20 να πετύχουν τους στόχους τους» γράφει ο Marcus Wallenberg, Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Ομάδας του ICC σε θέματα των G20, στην εισαγωγή της έκδοσης.
Ο οδηγός έχει γραφεί από τον Julian Kassum, έναν ειδικό στην παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και έναν από τους εξειδικευμένους συμβούλους του ICC στα θέματα των G20. Αποτελεί λοιπόν ένα κείμενο πολύ σημαντικό για όποιον ενδιαφέρεται για το μέλλον των οικονομικών εξελίξεων, καθώς και για την δημιουργία του πλαισίου των πολιτικών μέσα στο οποίο αναπτύσσονται οι παγκόσμιες αγορές.

Το βιβλίο έχει εκδοθεί σε τρεις γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά) και μπορεί κανείς να το προμηθευτεί on line εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε και στην υπεύθυνη Εκδόσεων και Marketing του ICC κυρία Brigitte Horn, στο τηλέφωνο 0033 (0)1 49 53 30 36 ή στο ICC Ελλάς, στο τηλέφωνο 210 3810879.