Text Size

Μέλη Επιτροπής Διανοητικής Ιδιοκτησίας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δρ. Κουζέλης Δημήτρης

Εκτός του ότι ίδρυσε και προεδρεύει την Επιτροπή Διανοητικής Ιδιοκτησίας του ICC-Hellas, ο Δημήτρης διευθύνει την Intel-Lex, τη μεγαλύτερη εταιρεία συμβούλων σε θέματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας στην Ανατολική Μεσόγειο (ευρεσιτεχνίες, δεδομένα, βιομ. Σχέδια, σήματα...). Συμβουλεύει τις ΜΜΕ και τις νεοφυείς εταιρίες για τη στρατηγική τους στην Διανοητική Ιδιοκτησία, συντάσσει αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, πραγματοποιεί έρευνες υπάρχουσας γνώσης, παρέχει συμβουλές σχετικά με την Ελευθερία Λειτουργίας, συνεργάζεται με Πιστοποιημένους Συμβούλους Ευρεσιτεχνιών και Δικηγόρους για την παρακολούθηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, δικαστικές διαμάχες και θέματα αδειοδότησης.

Ως Διευθυντής στο European Patent Office (EPO) ήταν επικεφαλής  σε διεθνείς ομάδες αποτελούμενες από ειδικευμένους επαγγελματίες-εξεταστές διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Εξέτασε, επόπτευσε και /ή έδωσε συμβουλές για περισσότερες από 10.000 αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Μέχρι την αποχώρησή του από το ΕΡΟ ήταν διευθυντής συνδέσμου για τη Philips, τον μεγαλύτερο καταθέτη στο ΕΡΟ η ομάδα της οποίας θεωρείται η κορυφαία εσωτερική ομάδα ΔΙ του κόσμου. Περισσότερα στην www.intel-lex.eu

ΜΕΛΗ

Αθανασιάδη Μάγκυ

Η Μάγκυ Αθανασιάδη είναι υπεύθυνη στον ΣΕΒ για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την προώθηση δράσεων και προτάσεων πολιτικής που αφορούν σε θέματα καινοτομίας, ψηφιακής οικονομίας και νέας επιχειρηματικότητας. Το industry 4.0 και η ψηφιοποίηση της Ελληνικής βιομηχανίας, η συνεργασία των επιχειρήσεων με την έρευνα και τις startups, η ανάπτυξη της διανοητικής ιδιοκτησίας, τα ανοικτά δημόσια δεδομένα και οι ψηφιακές δεξιότητες είναι μερικοί από τους τομείς δραστηριοποίησής της.

Η Μάγκυ είναι Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ και διαθέτει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία στους τομείς ανάπτυξης και διοίκησης επιχειρήσεων, αναδιοργάνωσης, λειτουργικού ανασχεδιασμού, ψηφιοποίησης και ανάπτυξης καινοτομίας εντός των επιχειρήσεων.

 

Παπαδοπούλου Μαρία Δάφνη

Η Μαρία-Δάφνη Παπαδοπούλου είναι δικηγόρος με εξειδίκευση σε ζητήματα διανοητικής ιδιοκτησίας και κυρίως σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Απασχολείται από το 2005 στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας ως έμμισθος δικηγόρος, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια ως Προϊστάμενη του Νομικού Τμήματος. Ταυτόχρονα, συμμετέχει σε επιτροπές και ομάδες εργασίας για τη διανοητική ιδιοκτησία, όπως και σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, διδάσκει και αρθρογραφεί σχετικά με ζητήματα διανοητικής ιδιοκτησίας (στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά), πραγματοποιεί εισηγήσεις σε εθνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ ασκεί κυρίως συμβουλευτική δικηγορία σε θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας. Απασχολήθηκε σε διεθνείς δικηγορικές εταιρίες στη Γερμανία, ολοκληρώνοντας παράλληλα τη διδακτορική της διατριβή στο ΑΠΘ με υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση Στο παρελθόν εργάστηκε ως Ερευνήτρια στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Διανοητικής Ιδιοκτησίας στο University of Houston, USA.

 

Γιάννης Σκουληκάρης

Ο Γιάννης Σκουληκάρης έχει 30 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στην κατοχύρωση εφευρέσεων λογισμικού και τεχνητής νοημοσύνης στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΓΔΕ), από το οποίο αφυπηρέτησε το Δεκέμβριο του 2019. Διετέλεσε εξεταστής διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στο ΕΓΔΕ από το 1989 έως το 2002, και διευθυντής από το 2002 μέχρι το 2019 στη διεύθυνση χορήγησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στον τεχνικό τομέα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Είναι απόφοιτος του ΑΠΘ (Φυσικό τμήμα), του Πανεπιστημίου του Αμβούργου (τμήμα Πληροφορικής, ειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη) και έχει παρακολουθήσει μαθήματα νομικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έχει αποφοιτήσει από ένα ειδικό τμήμα του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου ως τεχνικός δικαστής στο υπό ίδρυση Ευρωπαϊκό Ενοποιημένο Δικαστήριο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας. Έχει διαπιστευθεί ως μεσολαβητής από το Βρετανικό Centre for Effective Dispute Resolution. Από το 2020 έχει ιδρύσει την εταιρεία PatentMind Netherlands με έδρα τη Χάγη και με αντικείμενο συμβουλευτική και εκπαιδευτική δραστηριότητα στη βιομηχανική ιδιοκτησία, με ειδίκευση στην κατοχύρωση εφευρέσεων λογισμικού και τεχνητής νοημοσύνης.

Πρόδρομος Τσιαβός

Ο Πρόδρομος Τσιαβός είναι Επικεφαλής της διεύθυνσης ψηφιακής ανάπτυξης και καινοτομίας του Ομίλου Ωνάση και ακαδημαϊκός διευθυντής σπουδών στο Ινστιτούτο Διανοητικής Ιδιοκτησίας και καινοτομίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου. Έχει εργαστεί στο Ερευνητικό Ίδρυμα Αθηνά, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης), στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Πανεπιστήμιο του Όσλο και στο London School of Economics and Political Science (LSE). Eίναι επισκέπτης ερευνητικός εταίρος στο University College London/ Media Institute. Έχει σπουδάσει Νομικά στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και του Λονδίνου και διαχείριση πληροφοριακών συστημάτων στο LSE. Eίναι κάτοχος Διδακτορικού σε θέματα Δικαίου και Πληροφοριακών Συστημάτων από το LSE και έχει κάνει μεταδιδακτορική έρευνα σε θέματα ρύθμισης τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όσλο. Έχει εργαστεί ως Twinning Advisor στη Λιθουανία σε θέματα εφαρμογής του Ευρωπαϊκού κεκτημένου στο Λιθουανικό σύστημα διανοητικής ιδιοκτησίας. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 150 δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε  θέματα ανοιχτών τεχνολογιών, επιστήμης των δεδομένων, πολιτικής και στρατηγικής για τη Διανοητική Ιδιοκτησία και την καινοτομία και είναι πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.