Text Size

6 υπηρεσίες του ICC στο 2015

Πλησιάζουμε στο τέλος μιας ικανοποιητικής χρονιάς του ICC. Πριν οδεύουμε προς το 2016 παρουσιάζουμε 6 τρόπους με τους οποίους ο παγκόσμιος επιχειρηματικός οργανισμός ωφέλησε την παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα εφέτος.

 

 

 

Αειφόρος ανάπτυξη - ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Το ICC και ο Πρόεδρός του Terry McGraw ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους Jack Ma, ιδρυτή και Εκτελεστικός Πρόεδρος της Alibaba, Sheryl Sandberg, CEO του Facebook, και τον Richard Branson, Ιδρυτή του Ομίλου Virgin, συνυπογράφοντας επιστολή που καλεί τους ηγέτες όλου του κόσμου να δεσμευτούν και να συνεργαστούν ενεργά και εποικοδομητικά με τον ιδιωτικό τομέα, για να πραγματοποιήσουν την υπόσχεση υλοποίησης των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης. Ζήτησαν μια φιλόδοξη συμφωνία για το κλίμα, για την επιτάχυνση της μείωσης των εκπομπών και για παροχή ευνοϊκών συνθηκών για τις επενδύσεις και την καινοτομία.

 

G20/ICC: επιρροή όπου μετράει

Το ICC, εκπροσωπώντας τη παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα, συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής του G20, που έγινε στην Αττάλεια της Τουρκίας. Τόνισε τους τέσσερεις βασικούς τομείς για επείγουσα δράση από το G20, δηλ. την επικύρωση και εφαρμογή της Συμφωνίας Διευκόλυνσης του Εμπορίου (ΤΡΑ) του ΠΟΕ, τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για τις γυναίκες και τους νέους στην αγορά εργασίας, τη θέσπιση στρατηγικών υποδομών στις χώρες, για την τόνωση των επενδύσεων στα τόσο αναγκαία έργα υποδομής σε όλο τον κόσμο και τη βελτίωση της πρόσβασης των ΜΜΕ στη χρηματοδότηση.

 

ICC Academy: ένα νέο παγκόσμιο πρότυπο στην εκπαίδευση των επιχειρήσεων

Η ψηφιακή πλατφόρμα της Ακαδημίας του ICC είναι το νέο παγκόσμιο πρότυπο στην εκπαίδευση των επιχειρήσεων. Η Commonwealth Bank of Australia, η DBS, η OCBC Bank, η Banco Santander και η Standard Bank ήδη υπέγραψαν συμφωνία για να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους, με πρώτο το πρόγραμμα της χρηματοδότησης του εμπορίου -το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα της Ακαδημίας που αναπτύχθηκε ποτέ.

 

Καθορισμός της ημερήσιας διάταξης για τη χρηματοδότηση του εμπορίου

Με την εισροή πληροφοριών για τη χρηματοδότηση του εμπορίου από 112 χώρες απ΄όλο τον κόσμο, η Παγκόσμια Έρευνα 2015 του ICC είχε μία συνοπτική εικόνα των τάσεων της αγοράς. Η μελέτη ανέδειξε τις επιπτώσεις στο εμπόριο από το έλλειμμα χρηματοδότησης των ΜΜΕ, δεδομένου ότι οι ΜΜΕ αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 53% του συνόλου των απορρίψεων χρηματοδότησης, έδειξε όμως ορισμένες θετικές τάσεις χρηματοδότησης του εμπορίου, ιδίως όσον αφορά τη χρηματοδότηση των εξαγωγών. Η έρευνα δημοσιεύτηκε από την Τραπεζική Επιτροπή του ICC και κέρδισε τη διάκριση ως «Best Global Digital Innovator in Trade Finance» στην εκδήλωση των βραβείων «2015 Trade Finance Global Excellence».


Η ψηφιακή οικονομία και το μέλλον του Διαδικτύου

Μέσω της επιχειρηματικής δράσης για να στηρίξει την πρωτοβουλία της Κοινωνίας της Πληροφορίας (BASIS), το ICC κινητοποίησε τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στο 10ο Φόρουμ Διακυβέρνησης του Διαδικτύου (IGF), του ΟΗΕ που έγινε στο João Pessoa, Βραζιλία, συνεχίζοντας να υποστηρίζει τις συζητήσεις σχετικά με το μέλλον του Διαδικτύου. Μόλις δύο εβδομάδες αργότερα το ICCκαλωσόρισε την 10ετή αναθεώρηση της Παγκόσμιας Διάσκεψης Κορυφής για την Κοινωνία της Πληροφορίας (WSIS+10) των Ηνωμένων Εθνών, μια συνάντηση υψηλού επιπέδου για την έγκριση της συλλογικής διαχείρισης του Διαδικτύου και την παράταση της θητείας του IGF για άλλα 10χρόνια.
Το ICC χαιρέτισε επίσης την επέκταση της Συμφωνία για την Τεχνολογία της Πληροφορικής (ΙΤΑ) του ΠΟΕ που δίνει τη δυνατότητα να συνεισφέρει $ 190δις στην παγκόσμια οικονομία για να προωθήσει τη διεθνή προσπάθεια για την επίτευξη των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs).


Παγκόσμια Συμμαχία για να επιταχυνθεί η εφαρμογή της Συμφωνίας Διευκόλυνσης του Εμπορίου

Η πολυάσχολη χρονιά ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία της Παγκόσμιας Συμμαχίας για τη Διευκόλυνση του Εμπορίου - μια μοναδική πλατφόρμα προσέλκυσης εμπειρογνωμόνων - για την υποστήριξη και την αποτελεσματική εφαρμογή της συμφωνίας του ΠΟΕ για τη Διευκόλυνση του Εμπορίου (ΤFA). Η συμμαχία δημιουργήθηκε με τις συνεισφορές της Κυβέρνησης του Καναδά, του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, του Βρετανικού Υπουργείου Διεθνούς Ανάπτυξης και του Οργανισμού των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη. Για τα τελευταία νέα της Συμμαχίας το 2016, επισκεφτείτε τη σελίδα: www.tradefacilitation.org


Διαιτησία & ADR του
ICC το 2015

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την ανασκόπηση του Διεθνούς Δικαστηρίου Διαιτησίας & ADR (Εναλλακτικοί μέθοδοι Επίλυσης Διαφορών)